Cacao ceremonies  

 

Met de combinatie van cacao van Bali, elementen uit de Javaanse mystiek en moderne toepassingen gericht op bewustzijnsontwikkeling, is het de intentie van Susanty om je tijdens de cacao ceremonies in verbinding te brengen met het Hogere in jezelf en je ware essentie. Alles wat we in de ceremonie doen is als een prachtige ode aan of voor een verbinding met het hogere.

Ceremonie - vrijdag 2 september 2022Thema - De helende kracht van de klankschaal

Ieder ceremonie staat in het teken van een thema. In deze ceremonie staat de helende kracht van de klankschalen centraal.  De klanken van klankschalen zijn niet alleen heel prettig om naar te luisteren, ze helpen je ook om los te laten wat je niet meer dient. Dat gebeurt door de trilling waaruit klank bestaat. Omdat ons lichaam voor een groot deel uit water bestaat, komt de trilling van de klanken diep door in het lichaam en gaat door alle bestaanslagen - spiritueel, mentaal, emotioneel en fysiek - heen. Daarnaast helpen klankschalen je om diepgaande ontspanning te kunnen bereiken, In die staat van zijn komt er gelegenheid voor het zelfgenezend vermogen van het lichaam in actie te komen.

Klankschalen en andere klankinstrumenten
Het is fijn als je met behulp van cacao, klankschalen en andere klank instrumenten  voor jezelf de gelegenheid creëert om tot diepe ontspanning te kunnen komen. 


Effecten van cacao

Cacao werkt door op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, zonder dat het een hallucinerende werking heeft. Op spiritueel niveau is het een zachte ondersteuner om je hartchakra energetisch te openen. Dat is helpend in de moderne spirituele queeste naar je ware essentie en zelfrealisatie. 

In het geval van medicatie om de bloeddruk te verlagen, hartklachten te behandelen, antidepressiva of zwangerschap, kun je meedoen aan de ceremonie, maar drink je een klein beetje cacao. Wil je wel meedoen, maar liever helemaal geen cacao drinken? Geef dat bij aanmelding aan, zodat we je kunnen verwelkomen met vers gezette biologische rozenthee. Rozenthee zal ook op zachte wijze het openen van je hartchakra ondersteunen.


Effecten van de klankschaal

De harmonieuze klanken van de klankschalen werken op zichzelf al helend. De trillingen van de klankschaal gaan door de hele ceremoniële ruimte. Trillingen werken niet alleen door de lucht, maar ook uitstekend door water. Omdat ons lichaam ongeveer 60% uit water bestaat, werkt de trilling van de klank door het menselijk lichaam en heeft het een diepgaand effect. Tijdens een klankschalen ligconcert worden de klankschalen niet direct op het lichaam aangeslagen. Hierdoor zijn er weinig contra indicaties om een klankschalen concert bij te wonen. 

De pesantrèn als ceremoniële ruimte

Voor een fijne beleving bied Susanty haar ceremonies aan in kleine gezelschappen van maximaal 5 deelnemers. Zo ontstaat de gelegenheid om de ceremonie interactief te ervaren. Naar Indonesisch gebruik, is harmonie en saamhorigheid in de ceremoniële ruimte, de pesantrèn, heel belangrijk. Dat geeft de mogelijkheid voor uitwisseling met en zorgzaamheid voor elkaar.

Afhankelijk van het thema van de ceremonie, is er de mogelijkheid om te liggen op comfortabele matrasjes of te zitten op de vloerstoelen. Verder zijn er voldoende kussentjes, fleece plaids en ontspannende oogkussens aanwezig.

 

Zin om mee te doen?
Datum Vrijdag 2 september 2022
Tijd 20.00 - 22.30 uur, inloop vanaf 19.45 uur.
Locatie Susanty Coaching, Utrecht
Deelname bedrag Inclusief 100% raw cacao, biologische thee, wat lekkers en btw. Je deelname is definitief na ontvangst van de betaling.
Aanmelding 57,50 euro inclusief btw.


De oorsprong van cacao

Het gebruik van cacao is van oorsprong een traditie van duizenden jaren geleden van de Olmecs, de Azteken en daarna de Maya’s in Midden en Zuid-Amerika. De inheemse culturen hadden toen al de waarde van cacao als superfood ontdekt.  Het moderne woord chocola is afkomstig van het woord "chocolatl", in de oude inheemse taal Nahuatl. Letterlijk vertaald betekent het “heet water”. Het woord "cacahuatl" verwijst naar de ietwat bittere drank die van cacao is gemaakt en die tijdens religieuze ceremonies werd gedronken. In de ceremonies bij Susanty drink je de ceremoniële variant. Deze is 100% puur, onbewerkt en biologisch.

 

Cacao als moderne jamu

Met de komst van de Spanjaarden is cacao meegenomen naar Europa en vervolgens ook in Indonesië geïntroduceerd. Het klimaat rondom de evenaar bleek geschikt te zijn voor cacaobomen, zoals aan de oostkant van Java en op Bali. 

Met de oorspronkelijke waarde van cacao als superfood en de ceremoniële toepassing, mag cacao zeker worden gezien als een moderne Indonesische jamu. In de Javaanse cultuur is een jamu een drankje van kruiden en planten met geneeskrachtige eigenschappen.

 


Goed om te weten

Cacao, rozenthee, de klankschalen en andere toepassingen die tijdens de ceremonies worden aangeboden zijn op geen enkele manier een vervanging voor een artsenbezoek of een medisch geneesmiddel/behandeling in de reguliere fysieke en geestelijke gezondheidszorg. De belangrijkste contra indicaties voor cacao en/of klankschalen zijn psychische stoornissen en intensieve psychische behandelingen.