Spiritualiteit: hoe het bij mij begon

In een aantal opeenvolgende jaren had ik vervelende dingen in mijn privéleven meegemaakt. Want na lang het gevoel te hebben gehad om maar met de omstandigheden te moeten dealen, vond ik dat het tijd was om mezelf weer terug te vinden: Wie ben ik? Wat is mijn kracht? En doe ik nu wel de juiste dingen in mijn leven?  

 

Ego, de meester in het overleven

Omdat ik wist dat ik met mijn hoofd deze vragen zou kunnen beantwoorden en mezelf goed om de tuin kon leiden met prachtige argumenten en goedpratertjes, koos ik er voor dit keer om mijn hart te laten spreken. Ratio, de stem van het ego, had naar mijn gevoel de overhand genomen. Het ego (completer: het egodeel van de ziel) heeft vooral de functie om mensen te helpen met overleven. Hij doet dat door mensen veilige keuzes te laten maken, rationele keuzes, die er meestal voor zorgen dat mensen in hun comfort zone blijven. 

Gezien de omstandigheden had ik de afgelopen jaren dankbaar gebruik gemaakt van de hulp van mijn ego. Hij hielp mij feilloos om overeind te blijven. Maar ik realiseerde me dat die overleefmodus ongevraagd nog aan stond. Mijn ego had de boel van binnen overgenomen om alles binnen de veilige grenzen van mijn comfortzone te houden. Want, overleven was de opdracht.

Toen de rust weer wat was gekeerd in mijn leven en de kust veilig was (om het maar zo te zeggen), ontstond bij mij het verlangen om niet langer meer te willen overleven, maar te leven. Ik had het gevoel dat ik meer uit mezelf kon halen.  Ik wilde inzicht in wie ik nu werkelijk was, wat mijn persoonlijke talenten zijn en wilde die ook gaan benutten. Om mijn potentieel te kunnen leven. Mijn ziel te manifesteren. 

 

Intuïtie, de stem van je hart

Dat maakte dat ik een proces was begonnen om de stem van mijn hart, intuïtie, te leren horen. In het begin van dit proces liet mijn intuïtie me voelen dat ik contact kon maken met een overleden dierbare in de spirituele wereld. Omdat ik graag wilde weten wat er nog meer te vinden was in de spirituele wereld en te leren vertrouwen op wat mijn intuïtie me ingeeft,  ben ik Engels mediumschap gaan ontwikkelen. Hier in leerde ik de boodschappen die via de heldere kanalen (helderzien, heldervoelen, helderweten en helderhoren) binnenkomen, te vertrouwen.

 

Mediumschap

In mediumschap leerde ik in een 'mediumistic reading' contact te maken met de energie van overleden dierbaren. Ik raakte onder de indruk van hoe mooi het is voor de mensen op aarde om in contact te komen met hun overleden dierbare. Maar ook voor de 'andere' kant hoe mooi het is om te weten dat er een mogelijkheid is om nabestaanden te laten weten dat het goed met ze gaat. Om te kunnen aantonen dat er meer is dan het menselijk leven op aarde en dat we als ziel het eeuwige leven al hebben. Ook leerde ik in mediumschap om in een 'psychic reading' contact te maken met het energieveld van mensen (aura). Door mensen te 'lezen' kon ik hen inzicht geven in wat er op dat moment bij hen speelde en ze dat teruggeven wanneer ik me ze in gesprek ben.

 

Engelen in de spirituele wereld

Nog altijd gedreven door nieuwsgierigheid naar de spirituele wereld, vervolgde ik mijn reis. Ik leerde de heldere kanalen te gebruiken om in contact te komen met engelen. Zij zijn de zuiverste energiewezens die het dichtst bij de Bron van universele levensenergie staan. Engelen weten van iedere ziel wat het doel is van zijn bestaan als mens op aarde.  Zij zijn er om de mensen op aarde te helpen in hun ontwikkeling als ziel. Dat doen ze door adviezen te geven, zoals die onder meer in readings naar voren komen. Ook kunnen zij helpen bij spirituele healings. 

 

Spirituele coaching

In mijn persoonlijke proces van 'ontwaken', heb ik geleerd om samen te werken met de spirituele wereld.  Ook ben ik tot het inzicht gekomen dat het mijn missie is om andere mensen te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling en bewustwordingsproces, waarbij ik mijn mediamieke gave en healende kracht kan inzetten.