Coaching

Er bestaat een mooi verhaal over de dichter en beeldhouwer Michelangelo. Toen hij eens door een bewonderaar werd aangesproken over hoe hij het toch voor elkaar had gekregen om zo’n schitterend beeld te maken uit één grote brok ontoegankelijk marmer, zei Michelangelo: "Het beeld is allang aanwezig, het dient alleen bevrijd te worden".

Deze metafoor geeft in kort bestek weer waar het in essentie om gaat bij persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsgroei. Namelijk datgene tot ontwikkeling brengen wat er al is en de essentie letterlijk ont-wikkelen, zoals Michelangelo het marmer verloste van onnodige vormen om zo een David of Venus te scheppen.

 

 

"Het beeld is allang aanwezig, het dient alleen bevrijd te worden"

- Michelangelo -

Verschillende soorten coaching

Het leren en ontwikkelen van mensen gaat op verschillende niveaus. In de coachwereld wordt dat aangeduid met de "neurologische niveau's van Bateson".

 

  • Transformatiecoaching ligt tussen het niveau van spiritualiteit/missie en het niveau van identiteit in. Het is een manier van coachen die tussen spirituele coaching en life coaching in ligt. Transformatiecoaching helpt je om te ont-wikkelen wie je in essentie bent en brengt je terug naar je authentieke zelf.  Dit is een proces van persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsgroei wat begint bij inzicht en bewustwording om uit te komen bij zelfrealisatie.

 

  • Individuele coaching helpt je om in beweging te komen, nadat je (op spiritueel niveau) inzichten hebt opgedaan. In de sessies help ik je om je opgedane inzichten te bestendigen tot concrete en zichtbare veranderingen in je (werkzame) leven. Dat doen we door op het niveau van overtuigingen, capaciteiten, gedrag en omgeving te werken. Aan de hand van praktische opdrachten en digitale tools help ik je de competenties te ontwikkelen die je nodig hebt om je (levens)doel te bereiken.

 

  • Spirituele coaching gaat over het 'hoogste' neurologische niveau, waarop op zielsniveau iemands zielsmissie, levensdoel of bestaansrecht te vinden is. Dit niveau heet ook wel spiritualiteit en is de verbinding met het universum en de universele levensenergie. Voor spirituele coaching werk ik samen met helpers en gidsen in de spirituele wereld.  Op dit niveau vind je antwoorden die in je ziel en in je 'authentieke ik' liggen en krijg je inzicht in jezelf op zielsniveau. Ook vind op dit niveau spirituele healing met de universele energie plaats.