Blogs en achtergrondinformatie

 

Het verhaal achter de Matabulan

Misschien heb je ze wel eens gezien in een van de vakken tussen edelstenen in spirituele winkeltjes. Het zijn geen edelsteentjes, geen kralen, ze zijn zo hard als glas en zo glad als steen. In de natuur kun je de wit/bruin gekleurde Matabulan vinden op de stranden bij Jayapura op Indonesisch Papua. Letterlijk vertaald betekent mata bulan “oog van de maan”. En alleen dat al nodigt uit om de spirituele betekenis uit te zoeken.

Lees meer »

Hoe zit dat eigenlijk met die (bescherm)engelen?

Iedereen, of eigenlijk iedere ziel, heeft twee beschermengelen bij zich. Zo is er een beschermengel die je begeleidt bij het maken van keuzes en een die je begeleidt bij het omgaan met emoties. Ze geven je troost, kracht en richting die jouw ziel op wil. Soms is de richting van je ziel anders dan wat je als mens besloten hebt te doen in je leven, in relaties, in je werk of anderszins.

Lees meer »

Energiewezens: over overleden dierbaren, gidsen en engelen

In mijn blog 'alles is energie’ schreef ik dat alles energie is. In de eerste plaats van wat we om ons heen kunnen zien, maar ook van wat we nog niet om ons heen kunnen zien, maar er wél is. Het werken met energie betekent werken in een nog voor velen onzichtbare wereld. Maar ik denk dan: als je het niet kunt zien, wil het nog niet zeggen dat het er niet is. Wij mensen kunnen in deze wereld waarnemen door te zien, horen, ruiken, proeven en voelen. En wat we waarnemen is energie in vaste vormen. Ingedikte energie, zou je kunnen zeggen. Zó dik ingedikt dat het voor iedereen in principe waarneembaar is. De wereld van de energie is een andere. In dit artikel vertel ik over een aantal 'energiewezens' die zich in deze spirituele wereld bevinden.

Lees meer »

Alles is energie

Wij mensen bestaan uit een lichaam. Maar dat is het niet alleen. Ons lichaam kun je fysiek zien, maar we zijn zoveel meer. Ons lichaam is maar een deel. Want zonder energie bestaan we niet, anders zouden we een levenloos lichaam zijn. In sommige tradities wordt ook wel gesproken van levensenergie. Universele energie. Onze ziel is een stukje van die energie. Of even heel kort door de bocht: energie + lichaam = mens. 

Lees meer »

Spiritualiteit: hoe het bij mij begon

In een aantal opeenvolgende jaren had ik vervelende dingen in mijn privéleven meegemaakt. Want na lang het gevoel te hebben gehad om maar met de omstandigheden te moeten dealen, vond ik dat het tijd was om mezelf weer terug te vinden: Wie ben ik? Wat is mijn kracht? En doe ik nu wel de juiste dingen in mijn leven?  

Lees meer »

Wat is spirituele coaching?

Het leren en ontwikkelen van mensen gaat op verschillende niveaus. In de coachwereld wordt dat aangeduid met de 'neurologische niveau's van Bateson'. Spirituele coaching gaat over het 'hoogste' neurologische niveau, waarop iemands spiritualiteit, missie, (levens)doel of bestaansrecht te vinden is en wat over het zielsniveau gaat. Op dit niveau vind je antwoorden die in je ziel en in je authentieke ik te vinden zijn. 

Lees meer »

Overgang naar Watermantijdperk

De Maya's waren nog zo gek niet. Zij hadden al via de zon, de maan en de sterren uitgerekend dat rond 21 december 2012 de wereld zou vergaan. Nu is dat gelukkig niet gebeurd in de letterlijke zin, maar wat wél is gebeurd, is een overgang naar een ander tijdperk (waarmee naar het idee van de Maya's een einde is gekomen aan de wereld in het Vissentijdperk).

Lees meer »