Energiewezens: over overleden dierbaren, gidsen en engelen

In mijn blog 'alles is energie’ schreef ik dat alles energie is. In de eerste plaats van wat we om ons heen kunnen zien, maar ook van wat we nog niet om ons heen kunnen zien, maar er wél is. Het werken met energie betekent werken in een nog voor velen onzichtbare wereld. Maar ik denk dan: als je het niet kunt zien, wil het nog niet zeggen dat het er niet is. Wij mensen kunnen in deze wereld waarnemen door te zien, horen, ruiken, proeven en voelen. En wat we waarnemen is energie in vaste vormen. Ingedikte energie, zou je kunnen zeggen. Zó dik ingedikt dat het voor iedereen in principe waarneembaar is. De wereld van de energie is een andere. In dit artikel vertel ik over een aantal 'energiewezens' die zich in deze spirituele wereld bevinden.

 

Overleden dierbaren

Wij mensen bestaan uit levensenergie. Ook overleden dierbaren zijn energie. En ook al kunnen we ze niet zien, ze zijn nog altijd om ons heen. Het werk van een medium betekent het zuiver overbrengen van de boodschap die onze overleden dierbaren ons willen geven. Als troost, als opsteker of gewoon om even iets van zich te laten horen.  Net als overleden dierbaren zijn wij energie. Alleen wij hebben nog een jasje om ons heen. Of beter gezegd: met een lichaam. Om hier op aarde te kunnen leven, hebben we een lichaam nodig. Wat ik al vertelde in mijn blog 'alles is energie' is de optelsom van energie + lichaam = mens.

 

Andere energiewezens

Naast ons en onze overleden dierbaren, zijn er ook nog andere 'energiewezens' om ons heen. Deze energiewezens zijn nog verfijnder qua energie (of zoals ik het hoor te noemen: ze zijn van een nóg snellere trillingsfrequentie) en daardoor niet waar te nemen met onze vijf 'aardse' zintuigen.

 

Persoonlijke gids en gidsenteam

Zo hebben we allemaal een persoonlijke gids en een gidsenteam bij ons. Gidsen zijn energiewezens die eens een menselijk leven hebben gehad en verder zijn in hun spirituele ontwikkeling dan de mensen op aarde. Gidsen behouden dan ook hun menselijke trekken van hun laatst geleefde leven op aarde. Denk aan hun uiterlijk, kleding of afkomst. Na hun menselijk(e) leven(s) hebben zij de opdracht aangenomen om zich als ziel verder te ontwikkelen in de spirituele wereld. Zij ontwikkelen zich door dienstbaar te zijn voor een ziel op aarde. Onze gidsen helpen ons bij de ervaringen die wij in het menselijk leven meemaken.  Afhankelijk van waar je voor staat in het leven, kan het gidsenteam wijzigen. Je persoonlijke gids blijft ongewijzigd.

 

Beschermengelen en aartsengelen

Ieder mens minstens twee beschermengelen bij zich. De ene beschermengel helpt je met het maken van keuzes en de andere helpt je met het omgaan van emoties. Engelen zijn energetische wezens die bestaan uit pure liefde en licht en bestaan uit een heel verfijnde energie van een heel snelle trillingsfrequentie. Zij staan het dichtst bij de Bron van alle levensenergie en hebben (op een enkeling na) nooit een menselijk leven gehad. Dat maakt dat zij pure liefde zijn. Het is daarom niet voor niets dat zij in verschillende religies worden genoemd.

De functie van engelen is om ons te helpen bij ons leerproces als ziel. De aartsengelen zijn er speciaal voor de mensheid. Ze staan altijd voor ons klaar en als we ze vragen, zullen ze ons te hulp schieten. Je kunt communiceren met engelen. Maar omdat ze van een heel verfijnde energie zijn, zullen ze vaak met subtiel signalen terug communiceren. Je kunt oefenen om bewust te worden van hun signalen. Denk aan getallen of ogenschijnlijke toevalligheden. Engelen weten als geen ander wat er in ons als ziel omgaat. Zij zijn altijd bereid om ons te helpen in ons menselijk leven en in onze verdere ontwikkeling als ziel.

Als we ergens tegen aan lopen in ons leven, kunnen we ze in een engelen reading vragen om advies. Maar, let op. Engelen respecteren altijd onze vrije wil. Het is aan jou wat je met een advies doet en welke keuzes je in je leven maakt.

Als we ziek zijn of andere klachten ervaren, kunnen we ze in een engelen healing vragen om ons weer in contact te brengen met de Bron van levensenergie. Ook kunnen ze ons helpen om van negatieve energie af te komen die we onbewust hebben opgepikt en we als ballast meedragen.